BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ο Putin θέτει όρους για να πάει στην Κοπεγχάγη

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Vladimir Putin δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για τη κλιματική αλλαγή το Δεκέμβριο, μόνο εφόσον προσμετρηθούν και οι δυνατότητες που προσφέρουν τα γιγάντια ρωσικά δάση στην απορρόφηση του CO2 και αν όλες οι χώρες υπογράψουν την τελική απόφαση της συνόδου.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη συμφωνία για τη κλιματική αλλαγή που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο, τον επόμενο μήνα, επισήμανε ο ίδιος.
Η εν λόγω χώρα, είναι στη τρίτη θέση, ανάμεσα στα μεγαλύτερα κράτη στο κόσμο, τα οποία ευθύνονται για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της Δανίας, η οποία θα φιλοξενήσει την εν λόγω σύνοδο, αλλά υπό προϋποθέσεις, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρωθυπουργός.
Η πρώτη προϋπόθεση, είναι ότι όλες οι χώρες να υπογράψουν τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή και ιδιαίτερα εκείνες που ευθύνονται περισσότερο για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.
Ενώ η δεύτερη, είναι ότι θα πρέπει να προσμετρηθούν οι δυνατότητες που προσφέρουν τα τεράστιας έκτασης δάση που έχει η Ρωσία, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα.
Οι δηλώσεις του Vladimir Putin έγιναν με αφορμή την επίσκεψη του Δανού Πρωθυπουργού στη Μόσχα, Lars Lokke Rasmussen.
Ο Δανός Πρωθυπουργός τόνισε σε συνέντευξη του ότι ελπίζει να πείσει τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν μέρος στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης και να επιτευχθεί μια κοινή συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Εκπρόσωποι του ΟΗΕ, δήλωσαν ότι έστω και λίγους βαθμούς να ανέβει η θερμοκρασία του πλανήτη, θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα ξηρασίας, πλημμύρων και καυσώνων, εξάπλωση ασθενειών και εξαφάνιση πολλών ειδών του ζωικού βασιλείου.
http://www.zanteman.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.