BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αλλαγές στο πολιτικό άσυλο για τους μετανάστες

Στην γρηγορότερη και πιο ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποσκοπούν οι αλλαγές που αποφάσισε και προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την παροχή ασύλου, ενώ οι συγκεκριμένες αλλαγές στην πολιτική χορήγησης του ασύλου θα βοηθήσει και στην συντομότερη ολοκλήρωση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, αλλαγές στο πολιτικό άσυλο για τους μετανάστες εξήγγειλε το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα βοηθήσουν ώστε να ενσωματωθούν γρήγορα οι μετανάστες αυτοί στην ελληνική κοινωνία να αλλάξει ριζικά η πολιτική χορήγησης ασύλου ώστε να εξετάζονται γρήγορα οι αιτήσεις και να ικανοποιούνται τα αιτήματα των μεταναστών

Η επιτροπή που θα συσταθεί θα αλλάξει εντελώς το καθεστώς ασύλου ώστε να μην καθυστερούν οι αιτήσεις και να αντιμετωπίζονται ανθρώπινα οι πολιτικοί πρόσφυγες.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την μεταρρύθμιση του συστήματος παροχής ασύλου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, εξήγγειλε ριζικές αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης ασύλου μέσα από την «από-αστυνομικοποίηση» της διαδικασίας και τη δημιουργία μιας αξιόπιστης Υπηρεσίας Ασύλου. «Θα διαμορφώσουμε μία νέα Υπηρεσία Ασύλου, η οποία θα δέχεται τα αιτήματα, θα τα εξετάζει κάτω από ένα πρίσμα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων, που αιτούνται άσυλο και η χώρα μας θα προσαρμοστεί πλήρως στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

«Βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Οι μεταναστευτικές ροές είναι πάρα πολύ έντονες στη χώρα. Η μετανάστευση είναι και ένα εθνικό, κοινωνικό ζήτημα, αλλά ταυτόχρονα είναι και παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Ασφαλώς δεν μπορεί μία μικρή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να λύσει από μόνη της το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη.

Η χώρα μας δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι«
Η χώρα μας είναι το σύνορο της Ευρώπης. Είμαστε Ακρίτες, φυλάσσουμε τα σύνορα της Ευρώπης και της πατρίδας μας. Και με μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, που κάνουμε τις τελευταίες ημέρες, με μια διακλαδική επιχειρησιακή προετοιμασία, προχωράμε στη θωράκιση των συνόρων, τόσο στην είσοδο, όσο και στην έξοδο.

Δεύτερον θέλουμε να σταματήσει το καθεστώς της απάνθρωπης μεταχείρισης των ανθρώπων στη χώρα. Δεν μπορούμε να μεταχειριζόμαστε εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές με τρόπο βάναυσο. Διαχειριζόμαστε πάνω από 250.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, με τρόπο που δεν αρμόζει στη σύγχρονη εποχή μας, στον πολιτισμό μας και στην ανθρωπιά μας.

Τρίτον, προχωράμε σε μια σειρά μέτρων, τα οποία έχουν να κάνουν με την πιο γρήγορη ενσωμάτωση των μεταναστών στη χώρα, την απόδοση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων σε όλους ισότιμα, έτσι ώστε οι πολίτες αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως φυλής και προέλευσης, να είναι ισότιμοι απέναντι στο νόμο.


Τέταρτον αλλάζουμε ριζικά την πολιτική ασύλου. Αλλάζουμε πολιτική, που σημαίνει ότι αποδίδουμε άσυλο σε αυτούς που το δικαιούνται. Αν σκεφτείτε ότι το ποσοστό ασύλου που δίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι 0,03%, θα προχωρήσουμε σε χορηγήσεις ασύλου σε εκείνο το ποσοστό που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των αιτούντων. Θα είναι μια μεγάλη ανατροπή, για τις μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.