BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Δυο ακόμα θάνατοι ασθενών με νέα γρίπη

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας για να εξετάσει την πορεία των εμβολιασμών για τη νέα γρίπη αλλά και για να εκτιμήσει τα στοιχεία σχετικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των επιστημόνων και αφορά στον εμβολιασμό των εγκύων β’ και γ’ τριμήνου.

Παράλληλα, αρχίζει και ο εμβολιασμός στις φυλακές. Έκκληση απευθύνει η υπουργός Υγείας στους νοσοκομειακούς γιατρούς να μην προχωρήσουν σε απεργία στις 30 του μηνός.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, μία 48χρονη γυναίκα με προβλήματα παχυσαρκίας και ένας 74χρονος καρκινοπαθής έχασαν τη μάχη για τη ζωή από επιπλοκές της νέας γρίπης, ενώ άλλοι πέντε εισήχθησαν σε εντατικές ανάμεσά τους και ένα 13χρονο αγόρι με νευρομυϊκό πρόβλημα.

Έκκληση Ξενογιαννακοπούλου στους γιατρούς

Έκκληση στους νοσοκομειακούς γιατρούς να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη, για τις 30 του μηνός, προειδοποιητική απεργία τους, έκανε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και αναφέρεται στα αιτήματά τους.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι στην παρούσα φάση και με την κινητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να επιδειχθεί κοινωνική ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.