BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στις κρέμες λεύκανσης του δέρματος

Εκστρατεία για την πρόληψη των κινδύνων από την λεύκανση του μαύρου δέρματος, μέσω ειδικών αφισών που παρουσιάζουν ένα σκίτσο [comic] με τίτλο «Εβέβινο κάλλος» και ενός ενημερωτικού φυλλαδίου, που προειδοποιεί για τους κινδύνους από τις κρέμες λεύκανσης του μαύρου δέρματος, δρομολόγησε για πρώτη φορά, η δημαρχία των Παρισίων.
Με ιδιαίτερη έμφαση στα προάστια που πλήττονται ιδιαιτέρως από το φαινόμενο αυτό, η εκστρατεία αυτή άρχισε με μία συνέντευξη Τύπου στο προάστιο Γκουτ ντ’ Όρ [στο βόρειο 18ο διαμέρισμα], όπου διαβιεί μία σημαντική αφρικανική κοινότητα.
Για τον αντιδήμαρχο του διοικητικού αυτού διαμερίσματος, πρόκειται για «ένα σήμα συναγερμού».
Σύμφωνα με τη δημαρχία της γαλλικής πρωτεύουσας, περίπου το 20% των γυναικών αφρικανικής καταγωγής που κατοικούν στο Παρίσι χρησιμοποιούν προϊόντα λεύκανσης με βάση την υδροκινόνη και δερμοκορτικοειδή, με επικίνδυνες συνέπειες, εξόν από τους κινδύνους για εγκαύματα. Τα προϊόντα αυτά, που συχνά διατίθενται μέσω διαδικτύου ή σε παραπληρωματική χρήση από την ιατρική τους χρησιμότητα, μπορούν να προκαλέσουν ακμή, κηλίδες, τριχοφυΐα, ραγάδες, διαβήτη κ.ο.κ..
«Θα επιχειρήσουμε να βρεθούμε στην πρωτοπορία της κοινωνικής υγείας», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Ζαν-Μαρί Λε Γκεν, αρμόδιος για την δημόσια υγεία της δημαρχίας των Παρισίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.