BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τους θυελλώδεις ανέμους και τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις, που παρατηρήθηκαν από το πρωί της Τρίτης σ΄ολόκληρη τη χώρα, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα, με πλημμύρες δρόμων και υπόγειων διαμερισμάτων, καθώς και με πτώσεις δένδρων και αποκολλήσεις πινακίδων και τεντών, στην κεντρική κυρίως, Ελλάδα. Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Αττική είναι οι περιοχές, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα προβλήματα με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιχειρούν για την αντιμετώπισή τους.
Ειδικότερα, στην Ηλεία, ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε περισσότερα από 30 δένδρα, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στο δίκτυο επτά κοινοτήτων της Αρχαίας Ολυμπίας. Συνεργεία της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή, αλλά και στα Κρέστενα, όπου, επίσης, έπεσαν 14 δένδρα, στον Πύργο δέκα και στην Αμαλιάδα τέσσερα. Για την απομάκρυνση επτά ξεριζωμένων δένδρων έσπευσαν συνεργεία της ΠΥ και στην Πάτρα, καθώς επίσης και στο Μεσολόγγι, όπου έπεσαν τέσσερα δένδρα.
Στο Μεσολόγγι οι άνδρες της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε απάντληση υδάτων σε πέντε περιπτώσεις, στο Αγρίνιο σε 25 και στη Ναύπακτο σε άλλες πέντε, ενώ στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, λόγω πλημμύρας σε δρόμο, χρειάστηκε η επέμβαση των Πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από τα αυτοκίνητά τους.
Στην Αττική, το τηλεφωνικό κέντρο της ΠΥ δέχθηκε 15 κλήσεις για κοπές ξεριζωμένων δένδρων, αλλά και για απομάκρυνση διαφόρων αντικειμένων (πινακίδων, τεντών κ.λπ.), που αποκολλήθηκαν από τον δυνατό αέρα.
Στην Αθήνα, το τμήμα της οδού Πειραιώς από την Π. Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας παραμένει αποκλεισμένο, λόγω πλημμυρισμένου οδοστρώματος από την παρατεταμένη βροχή.
Σύμφωνα, πάντως, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το σκηνικό της κακοκαιρίας, που κινείται από ΝΔ προς ΒΑ, αναμένεται να αλλάξει. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιασθεί βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και εξασθένηση των ανέμων.
Πάτρα: Ζημιές από την κακοκαιρία
Ζημιές και πλημμύρες σε δημοτικά διαμερίσματα κοντά στον Πύργο της Ηλείας, αλλά και σε περιοχές κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, προκάλεσαν ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες. Συγκεκριμένα, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στη σκεπή σχολικού κτιρίου, καθώς και σε σπίτια στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Ηλία.
Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια στο δημοτικό διαμέρισμα Πλατάνου, που βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν τόσο στον Πύργο όσο και σε γειτονικές περιοχές. Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές και σε αγροτικές καλλιέργειες.
Στο Νομό Αχαΐας, λόγω των ισχυρών ανέμων, έπεσαν δέντρα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Σαγείκων, χωρίς να προκληθεί κάποιο απρόοπτο. Συνεργεία της Πυροσβεστικής απομάκρυναν έγκαιρα τα δέντρα, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο ορεινό δίκτυο της Αχαΐας. Ακόμη, λόγω της καταιγίδας σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού στην Αιτωλοακαρνανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.