BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη

Ολόκληρη η Ευρώπη δοκιμάζεται από την κακοκαιρία. Από τη μακρινή Σκωτία, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, μέχρι τη γειτονική μας Τουρκία, τα φαινόμενα είναι περίπου τα ίδια. Καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες, χιόνια και μεγάλες καταστροφές. Μάλιστα στην Τουρκία τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σε απέραντο ποτάμι έχουν μετατραπεί οι δρόμοι της βορειοδυτικής και νοτιοανατολικής Τουρκίας. Μάταια οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων προσπαθούν να διώξουν τα νερά με σκούπες. Οι λάσπες εισέβαλαν στα σπίτια προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα στους οποίους τέσσερα παιδιά.
Στη Σαμψούντα, τα μανιασμένα κύματα ανάγκασαν τον κυβερνήτη πλοίου που μετέφερε ξηρό φορτίο να αγκυροβολήσει. Τα σωστικά συνεργεία με δυσκολία κατάφεραν να προσεγγίσουν και να απεγκλωβίσουν το δεκαμελές πλήρωμα. Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα τη χώρας. Πυκνό χιόνι κάλυψε τους δρόμους και πολλές περιοχές αποκλείστηκαν, ενώ σημειώθηκαν καθυστερήσεις σημειώθηκαν στις συγκοινωνίες.
Σκωτία
Στον ύπνο έπιασαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις τους κατοίκους στη βόρεια και ανατολική Σκωτία. Με φουσκωτά σκάφη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις απομακρύνουν ηλικιωμένους από πλημμυρισμένο οίκο ευγηρίας. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους βλέποντας τα ορμητικά νερά να εισβάλουν. Λουκέτο μπήκε σε σχολεία μέχρι να κοπάσουν να ακραία καιρικά φαινόμενα. Ούτε τα φράγματα στάθηκαν ικανά να συγκρατήσουν τους ορμητικούς χείμαρρους. Τμήματα του οδικού δικτύου έγιναν απροσπέλαστα εξαιτίας των χειρότερων βροχοπτώσεων των τελευταίων ετών.

Πηγή:http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.