BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η «πράσινη» πόλη των Τρικάλων

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης των Τρικάλων θα δρομολογηθεί η μετατροπή του ΧΥΤΑ( Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) σε ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Το Συμβούλιο ενέκρινε διαγωνισμό με σκοπό να βρεθεί η εταιρεία που θα εκπονήσει μελέτη για τις προδιαγραφές του εργοστασίου, το οποίο θα επεξεργάζεται τα απορρίμματα ώστε στον χώρο υγειονομικής ταφής να οδεύει ένα πολύ μικρό μέρος αποβλήτων.
Η εν λόγω πόλη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 21 «πιο έξυπνες πόλεις» του κόσμου.
Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει μεγαλεπήβολους στόχους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.
Οι περισσότεροι κάτοικοι κυκλοφορούν με ποδήλατα και υπάρχουν ειδικές θέσεις στάθμευσης των ποδηλάτων σε διάφορα σημεία της πόλης.
Η πόλη καλύπτεται από ασύρματο δίκτυο που προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ νέες τεχνολογίες εφαρμόζονται, όπως η τηλεπρόνοια.
Πρόκειται για μηχανήματα που μετρούν τις παραμέτρους, όπως η πίεση, οι σφυγμοί, το ζάχαρο και στη συνέχεια τις μεταβιβάζουν ηλεκτρονικά στον ιατρό ώστε εκείνος να έχει συνεχώς την εικόνα της κατάστασης των ασθενών του. Μέχρι σήμερα περίπου 200 άτομα των λεγόμενων ευπαθών ομάδων έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μιχάλης Ταμήλος.
Επίσης η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενέκρινε την τοποθέτηση φωτοβολταικών στη σκεπή του 1ου Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Τρικάλων.
Στόχος δεν είναι μόνο η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αλλά και η εξοικείωση των σπουδαστών του συγκεκριμένου λυκείου με την πράσινη ενέργεια, πρόσθεσε ο κ. Ταμήλος.
Ακόμα αναμένεται έγκριση από τη ΡΑΕ για κατασκευή μεγάλης μεγάλης μονάδας φωτοβολταϊκών έξω από την πόλη, στην οποία θα συμμετέχει ο δήμος σε ποσοστό 20% από κοινού με τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.