BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κλείνει το μάτι στην Ντόρα ο Μεϊμαράκης


Τη στήριξή του στην Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε -εμμέσως πλην...σαφέστατα- πριν από λίγο, μιλώντας στο “Mega” ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διαδικασία εκλογής προέδρου, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο ψηφοφορίας στις 6 Δεκεμβρίου, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

“Διαφωνώ με την ημερομηνία της 6ης Δεκεμβρίου, είναι μια θλιβερή επέτειος”, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι “είναι πολύ μεγάλο διάστημα ως τότε και δε θα υπάρξει η απαιτούμενη αλληλεγγύη για να κάνουμε αντιπολίτευση”.

“Αυτό φάνηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις”, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις διαφορετικού κλίματος ομιλίες των τριών υποψηφίων αρχηγών σε σχέση με τον “συναινετικό” Καραμανλή.


“Όχι στους περαστικούς”


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί να ακολουθηθεί. “Δεν μπορεί οι κατάλογοι να είναι ανοιχτοί ως την τελευταία στιγμή, δεν μπορούν να ψηφίζουν και οι περαστικοί, αυτό δε γίνεται πουθενά στον κόσμο", είπε. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι “τα κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αρνούνται αυτή τη διαδικασία, γιατί δημιουργεί αρχηγισμό”. Ζήτησε να κλείσουν οι κατάλογοι τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα και όσα μέλη γραφτούν “να έχουν προταθεί από δύο ήδη μέλη”.


Θα πάω αν...


Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δέκα περίπου ημέρες πριν το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, τόνισε ότι “αν είναι να πάμε σε Κεντρική Επιτροπή που θα επικυρώσει προαποφασισμένα πράγματα, το σκέφτομαι αν θα πάω”.


Σύντεκνος


Ωστόσο, η “είδηση” από τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι η έμμεση αναγγελία του ότι θα στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη. Αφού σημείωσε, ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Άρη Σπηλιωτόπουλου, πως “οι υποψηφιότητες είναι ήδη πολλές”, άκουσε δημοσιογράφο του πάνελ (Μανώλης Καψής) να τού λέει ότι “εδώ και χρόνια συγκαταλέγεται στους στενούς πολιτικούς φίλους της Ντόρας Μπακογιάννη”. Και ο κ. Μεϊμαράκης, απάντησε: “Κρητικός είμαι, όπως είπε και ο Μανώλης (σ.σ. Καψής) η θέση μου λίγο πολύ γνωστή είναι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα κρατήσω τον αυτόνομο πολιτικό μου ρόλο για να λέω τις απόψεις μου”.