BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νέο εμβόλιο κατά της γρίπης Α ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι συστήνει την προώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά ενός τέταρτου εμβολίου κατά της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), του Arepanrix της εταιρείας GlaxoSmithKline.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο της νέας γρίπης, η ΕΜΕΑ έδωσε μία πρώτη γνώμη για την συγκαταβατική χορήγηση ερευνητικού φαρμάκου κατ' εξαίρεση.

Αυτή η πρακτική συνίσταται στη χορήγηση, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, φαρμάκων που δεν έχουν ακόμα λάβει έγκριση σε ασθενείς που δεν μπορούν να επωφεληθούν από κανένα άλλο φάρμακο από αυτά που υπάρχουν ήδη στην αγορά, μία τακτική που τέθηκε σε εφαρμογή από το 2005.

Τώρα η ΕΜΕΑ αναγκάστηκε να εκδώσει μία πρώτη απόφαση για το θέμα έπειτα από ερώτηση της Φινλανδίας με αφορμή ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη Α και που έχουν ανάγκη να τους χορηγηθεί Tamiflu, η κατάσταση όμως στην οποία βρίσκονται -π.χ. σε κώμα- δεν τους επιτρέπει να το λάβουν από το στόμα ή από τη μύτη, που είναι και οι μόνες μορφές του φαρμάκου που έχουν πάρει έγκριση.

Χωρίς να δώσει ξεκάθαρα την έγκρισή της η ΕΜΕΑ διευκρίνισε σε ποιο πλαίσιο το ιατρικό προσωπικό μπορεί να χορηγήσει σε αυτούς τους ασθενείς μία νέα, ενέσιμη εκδοχή του Tamiflu, η οποία δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.