BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Έβρος: τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες

Η στάθμη του ποταμού Έβρου έχει αρχίσει και υποχωρεί κάτω από τα όρια, σχεδόν σε όλους τους σταθμούς μέτρησης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών, η κρίση οδεύει στο τέλος της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον ακριτικό νομό, να έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη άνω των 250,000 στρεμμάτων, να έχει καλύψει σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες, καλλιέργειες, αντλιοστάσια, καθώς και άλλες υποδομές.

Οι ζημιές υπολογίζονται από το νομάρχη Ν. Ζαμπουνίδη, περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Ρέππας, ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου μέσω διακρατικής συμφωνίας, να δοθεί μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών του ποταμού Έβρου.

Επίσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία ομάδας έργου, η οποία θα διαχειρίζεται τα προβλήματα του νομού, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε, όπως τόνισε ο υπουργός «να μην χρειαστεί πλέον εκ των υστέρων να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες μιας τέτοιας πλημμύρας, άλλα ως Προμηθείς να προλαμβάνουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.