BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΓΣΕΕ: Γενική Απεργία 24 Φεβρουαρίου

Απεργία για τις 24/2 αποφάσισε η ΓΣΕΕ ανοίγοντας μέτωπο τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τους εργοδότες.
Η συνάντηση μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ κατέληξε σε "ναυάγιο", ενώ μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για άνοδο στα όρια συνταξιοδότησης, στη συνεδρίαση της Πέπτης τα μέλη της διοίκησης της συνομοσπονδίας αποφάσισαν την αποχώρηση των αντιπροσώπων τους από το διάλογο για το ασφαλιστικό.
Την ερχόμενη Τρίτη οι κ.κ. Ρομπόλης και Ρωμανιάς θα παρευρεθούν στη συνεδρίαση της επιτροπής των Ειδικών, θα ακούσουν τις εξειδικεύσεις του υπουργείου Εργασίας και θα αποχωρήσουν.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος εξέφρασε την αντίθεση του με τα προωθούμενα μέτρα και δήλωσε χαρακτηριστικά: ?Θλίβομαι η κυβέρνηση που στήριξα υπαναχώρησε στις ανάγκες των αγορών.? Αναφερόμενος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση δήλωσε: ?Θέλουν δεν θέλουν οι εργοδότες οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομές θα πάρουν αυξήσεις.?
Την είσηγηση γενικής απεργίας στις 24 Φεβρουαρίου και την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από την επιτροπή για το ασφαλιστικό προανήγγειλε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδος, Γιάννης Παναγόπουλος.
Μετά τη σύντομη συνάντηση μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε: «Λυπάμαι βαθύτατα γιατί η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση υποχώρησε στα θέλω των αγορών, όμως οι ανάγκες των ανθρώπων είναι πλύ δυνατές και θα εκφραστούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αύριο στη διοίκηση της ΓΣΕΕ θα εισηγηθώ την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας στις 24 του μήνα και την αποχώρηση των επιστημονικών συνεργατών μας από την επιτροπή για το ασφαλιστικό γιατί πλέον παρέλκει οποιαδήποτε παραμονή τους εκεί».
Παρ' όλο που η συνάντηση μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ κατέληξε σε "ναυάγιο", η εκπροσώπηση των εργοδοτών συμφωνεί με την αύξηση των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων, συνδέοντας το ζήτημα με τις γενικότερες αυξήσεις και τις εξαγγελίες του φορολογικού νομοσχεδίου.
Όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης για το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι «έπεσε πλέον ένας απαγορευτικός τοίχος, η κόκκινη γραμμή, που ήταν το "όχι" στην αύξηση των ορίων ηλικίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.