BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η Greenpeace βαθμολογεί τις εταιρείες ηλεκτρονικών


Το νέο, ανανεωμένο οδηγό για τις πιο «πράσινες εταιρείες ηλεκτρονικών» δημοσίευσε η Greenpeace.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2006 και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης στις εταιρείες ηλεκτρονικών προκειμένου να θέσουν πράσινες προδιαγραφές και να εφαρμόσουν μεθόδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι συντάκτες του οδηγού βαθμολογούν τις εταιρείες ηλεκτρονικών ανάλογα με τις προσπάθειες που διεξάγουν για τη μείωση των χημικών και των τοξικών αποβλήτων, τη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με την Greenpeace οι εταιρείες ηλεκτρονικών θα πρέπει όχι μόνο να σέβονται την κοινοτική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να στηρίξουν κάθε νέο κανονισμό, ακόμα πιο αυστηρό, αναφορικά με τα ηλεκτρονικά απόβλητα και τις επικίνδυνες ουσίες στα ηλεκτρονικά.

Η ΕΕ εξάλλου κινείται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, συντονίζοντας τα επόμενα βήματα για την απαγόρευση των βρωμιωμένων καταστολέων σπινθήρα (BFRs) και του PVC πλαστικού κατά την παραγωγική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τις βαθμολογίες που σημείωσαν οι εταιρείες, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Nokia.

Η LG σκαρφάλωσε από την 11η στην 6η θέση, ωστόσο οι συντάκτες της Greenpeace της χρεώνουν υπαναχώρηση από τη δέσμευσή της να μην χρησιμοποιεί PVC και BFRs στα ηλεκτρονικά της.

Το ίδιο συνέβη και με τη Dell, τη Lenovo και τη Samsung που έχασαν ένα πόντο επειδή δεν έχουν απαλλαγεί ακόμα από τα BFRs.

Η Apple κατέβαλε αξιοσημείωτες προσπάθειες και επιβραβεύτηκε κερδίζοντας την 5η θέση, ενώ η Microsoft έπεσε από τη 15η στη 17η θέση.

Τελευταία έρχεται η Nintendo, η οποία σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης δεν καταβάλλει προσπάθειες να μειώσει τις εκπομπές της ενώ χρησιμοποιεί ακόμα PVC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.