BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Έκρηξη βόμβας μπροστά από την Βουλή


Έκρηξη βόμβας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μπροστά από τη Βουλή, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και σήμανε συναγερμός στην ελληνική αστυνομία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε κάδο και ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου. Η περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος έχει αποκλειστεί. Είναι η πρώτη φορά που έγινε τέτοιο χτύπημα μπροστά από την Βουλή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής, από την μεθοδολογία του κτυπήματος, κάνουν λόγο για χτύπημα από την οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς".

Ο ωρολογιακός μηχανισμός, λοιπόν, είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στον προαύλιο χώρο της Βουλής, λίγα μέτρα από το φυλάκιο του φρουρού-αστυνομικού.

Στις 07.45 άγνωστος τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας που ερευνούν το χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.