BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κλιματική αλλαγή: η Κίνα καταβάλλει προσπάθειες…


Ο αμερικανός απεσταλμένος για τις συζητήσεις για τη κλιματική αλλαγή στη Κίνα Todd Stern, δήλωσε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος για τα πράσινα μέτρα που έχει πάρει η κινέζικη κυβέρνηση για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

«Είμαι εντυπωσιασμένος για τα πράσινα μέτρα που έχει πάρει και συνεχίζει να παίρνει η Κίνα, για τη μείωση των εκμπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και ότι δεσμεύτηκε να αναπτύξει μια πορεία με χαμηλές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα», συμπλήρωσε ο Stern.

Ο Stern επισήμανε ότι αν και οι σύγχρονες πόλεις της Κίνας όπως το Πεκίνο και η Σανγκάι, θα τη ταξινομούσαν στις αναπτυγμένες χώρες, στο σύνολο της η αγροτική Κίνα ανήκει ακόμα στη κατηγορία των αναπτυσσόμενων χωρών.

Η Κίνα έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις με τη διαχείριση της οικονομίας της και χρειάζεται να αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς, τουλάχιστον 8% ετησίως, για να δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας και να μπορεί να ανταπεξέλθει στα καινούργια δεδομένα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εν τούτοις, η κινέζικη κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει ότι η βιομηχανία της για είναι βιώσιμη στο μέλλον, θα πρέπει να υιοθετήσει μια νέα πορεία με χαμηλές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Κίνα ο Stern συναντήθηκε με αξιωματούχους της κινέζικης κυβέρνησης και συζήτησαν για μια πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουν εν όψει της συνόδου στη Κοπεγχάγη για τη κλιματική αλλαγή.

Αν και οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν σε όλα τα θέματα, υπήρξε κατανόηση μεταξύ τους ότι θα πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή και να ακολουθήσουν μια κοινή πορεία στο μέλλον.

Ο Stern δήλωσε ότι στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν δεσμεύσεις για τη παροχή κονδυλίων και τεχνολογιών που θα βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.