BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Άγριος βασανισμός αλόγου από τον ιδιοκτήτη του


Η τοπική κοινωνία του Πλατάνου Αρχαίας Ολυμπίας είναι συγκλονισμένη, μετά από την αποτρόπαια πράξη ενός ιδιοκτήτη αλόγου, ο οποίος βασάνισε το άτυχο ζώο μέχρι θανάτου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, ο ιδιοκτήτης του αλόγου, αφού έδεσε το άτυχο και άκακο ζώο στο αμάξι του, ανέπτυξε ταχύτητα και το έσυρε πάνω από δύο χιλιόμετρα στην άσφαλτο.

Στη συνέχεια, κάνοντας τον ανήξερο, παράτησε το άτυχο ζώο στην άκρη του δρόμου να υποφέρει, αφού ήταν ακόμα ζωντανό και εκείνος επέστρεψε στο σπίτι του.

Φυσικά, όταν πληροφορήθηκε ότι ενδιαφέρθηκαν τα ΜΜΕ για το απάνθρωπο έγκλημα του, ισχυρίστηκε ότι το άλογο παραπάτησε και το έσυρε πίσω από το αμάξι του για δύο χιλιόμετρα, χωρίς να το καταλάβει!

Ύστερα από παρέμβαση των κατοίκων και των δημοσιογράφων, η Κτηνιατρική Υπηρεσία Ηλείας, έδωσε εντολή στην τοπική κτηνίατρο να κάνει ευθανασία στο άτυχο ζώο.

Η προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Ηλείας Μ. Σπυροπούλου, δήλωσε με βάση την αυτοψία που έκανε η τοπική κτηνίατρος, ότι το άκακο ζώο είχε σπασμένα τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του είχε φύγει από τη μία πλευρά, αιμορραγούσε και είχε μια μεγάλη τρύπα που είχε στην κοιλιά του.

«Πρόκειται για τον βασανισμό ενός άκακου ζώου. Θα επιβάλουμε με αυστηρότητα τον νόμο σε αυτόν που βασάνισε το ζώο. Θα του επιβληθεί πρόστιμο από τη Νομαρχία Ηλείας όπως προβλέπεται και ο φάκελος θα σταλεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω…», τόνισε η κ. Σπυροπούλου.

«Είναι μια πράξη ντροπής που όλη η κοινωνία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος της Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.