BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τους θανάτους δυο εμβρύων στον πέμπτο και όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης διερευνά ο ΕΟΦ,


Τους θανάτους δυο εμβρύων στον πέμπτο και όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης διερευνά ο ΕΟΦ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν συνδέονται με τον εμβολιασμό της μητέρας κατά της νέας γρίπης, καθώς ο ένας θάνατος κατεγράφη 14 ήμερες μετά τον εμβολιασμό και ο δεύτερος 17 ημέρες μετά.

Ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Πάνος Ευσταθίου, δήλωσε πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να βγει κάποιο συμπέρασμα.


Στο μεταξύ, σε 90 ανέρχονται πλέον τα θανάσιμα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι το πανδημικό κύμα διέρχεται ύφεσης, ύστερα από τους θανάτους τεσσάρων ακόμη ατόμων που ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, έναν 32χρονο με αυτοάνοσο νόσημα, έναν 86χρονο με χρόνιο αναπνευστικό και καρδιολογικό νόσημα και έναν 49χρονο χωρίς υποκείμενο νόσημα, και μία 75χρονη γυναίκα με αιματολογικό νόσημα. Και οι τέσσερις, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α/Η1Ν1, ανέπτυξαν επιπλοκή λόγω αυτής και κατέληξαν.

Εξάλλου, το τελευταίο 24ωρο μια 50χρονη γυναίκα, επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Η1Ν1, εισήχθη και νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.