BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βεβηλώνοντας τα ιερά και τα οσια


Έγινε κι αυτό. Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού σκοπεύει λέει, να διεκδικήσει τα λείψανα του Αγίου Νικολάου από το Βατικανό για να τα τοποθετήσει σε ένα μουσείο που σκοπεύει να φτιάξει, για να προβληθεί το γεγονός πως αυτός είναι ο Άγιος από τον οποίο ξεκίνησε ο μύθος του χριστουγεννιάτικου «Αη Βασίλη».

Ο στόχος τους είναι βεβαίως προφανής. Τουρισμός, επισκέπτες, διαφήμιση… λεφτά.Ίσως σε κάποιους να φανώ ακραίος, αλλά όπως παλαιότερα στην Τουρκία, βεβήλωναν τα ιερά και τα όσια των χριστιανών καταστρέφοντας και καίγοντας τα, τώρα τα βεβηλώνουν διεκδικώντας τα. Γιατί βεβήλωση είναι να ζητάς από εκατομμύρια χριστιανούς που πιστεύουν τον Άγιο Νικόλαο και προσκυνούν τα λείψανα του, να δεχτούν την μεταφορά τους από μια εκκλησία σε ένα μουσείο για τουριστικούς λόγους.Ποια η διαφορά δηλαδή; Παλιότερα τα έκαιγαν, σήμερα θέλουν να τα εκμεταλλευτούν.Άραγε πως θα φαινόταν στους απανταχού της γης μουσουλμάνους, και στους Τούρκους βέβαια, εάν κάποιο μεγάλο αστεροσκοπείο ή μουσείο ζητούσε τον ιερό βράχο που έχουν στη Μέκκα για να το μελετήσουν ή να το εκθέσουν.

Ο βράχος αυτός είναι ένας μετεωρίτης. Όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά σεβόμαστε το γεγονός πως αποτελεί ίσως τον ιερότερο θησαυρό του Ισλάμ.

Αν βέβαια κάποιος τολμούσε να εκφράσει δημόσια κάτι τέτοιο θα είχε σίγουρα την τύχη του Δανού σκιτσογράφου που τόλμησε να ατιμώσει τον Προφήτη.

Υποψιάζομαι πως δεν θα βρεθεί κανείς εχέφρων και πολιτισμένος άνθρωπος για να υποστηρίξει αυτό το αίτημα των Τούρκων αλλά θλίβομαι γιατί παρά τις προσπάθειες που καταβάλει ολόκληρη η Ευρώπη για να δείξει στην Τουρκία τι εστί πολιτισμός, κάποιοι εκπρόσωποι της εξακολουθούν να ονειρεύονται τις εποχές που ότι ήθελαν το άρπαζαν και ότι τους ενοχλούσε το κατέστρεφαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.