BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η παράνομη διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων συνεχίζεται στη χώρα

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων σε βουνά, θάλασσες, ρέματα, χωράφια και χωματερές στη χώρα, ένα θέμα για το οποίο η Ελλάδα καταδικάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, από το Δικαστήριο Ευρωπαικών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Είναι τραγική η κατάσταση που επικρατεί, με την ανεξέλεγκτη διάθεση των επικίνδυνων αποβλήτων στη χώρα, δεδομένου ότι η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να είναι ταυτόχρονα καρκινογόνες, τοξικές και μεταλλαξιογόνες.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το ανενεργό σήμερα λατομείο Μουσαμά στη Δυτική πλευρά του Ποικίλου Ορους, χώρος ο οποίος όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά έχει μετατραπεί και σε χωματερή.

Στο εσωτερικό του πρώην λατομείου, φορτηγά απορρίπτουν παράνομα φορτία, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ολόκληρα βουνά αποβλήτων.

Μέχρι στιγμής όπως αναφέρει το δημοσίευμα παραμένει άγνωστη η ταυτότητα των αποβλήτων.

Από την πλευρά της, η νομαρχία Δυτικής Αττικής πραγματοποιεί συνεχώς αυτοψίες, ενώ το εν λόγω ζήτημα διευρευνάται ήδη από τις εισαγγελικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.