BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Πολύ ενδιαφέρουσες διαγράφονται οι καιρικές εξελίξεις των επόμενων ημερών, αλλά και πολύ επικίνδυνες!!! Σταδιακή επιδείνωση του καιρού, αναμένεται σήμερα Κυριακή στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα πεδινά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές, σε πολύ μεγαλύτερα όμως υψόμετρα. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα Βορειοδυτικά θα είναι πιθανόν έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένεται άστατος καιρός, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και πιθανές παροδικές βροχές. Σταδιακά, αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, από Δυτικά προς Ανατολικά.

Τη Δευτέρα, αναμένεται να αρχίσει στη χώρα μας, μια αξιόλογη επιδείνωση του καιρού, καθώς βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει την περιοχή μας. Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα, περιμένουμε επιδείνωση του καιρού, αρχικά στα Δυτικά και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα. Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές περιοχές της χώρας (σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές), τοπικές χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, πιθανή εμφάνιση ανεμοστρόβιλων και υδροστρόβιλων και τέλος, πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις Νοτιάδες σε ξηρά και θάλασσα εντάσεως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αρχικά δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο από το βράδυ θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη, σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται πως χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να σημειώνονται σταδιακά και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα της Δυτικής και Βόρειας χώρας, εν συνέχεια και της Κεντρικής, με αρκετές πεδινές περιοχές να δέχονται χιονοπτώσεις. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα στα Δυτικά. Την Τετάρτη, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στα Ανατολικά και από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Νεότερα όμως για την καιρική εξέλιξη του καιρού, από την Τρίτη και μετά, θα δίνονται σε τακτά και έκτατα δελτία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.