BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σύνοδο για το Κλίμα ετοιμάζει ο Sarkozy


Ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy θέλει να διοργανώσει μια νέα σύνοδο στο Παρίσι, τον επόμενο χρόνο για την Κλιματική Αλλαγή, φιλοδοξώντας ότι θα υπογραφεί η συμφωνία που δεν υπεγράφη στην Κοπεγχάγη.

Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων για να συζητήσει για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν στη Κοπεγχάγη και την άδοξη κατάληξη που είχε η εν λόγω σύνοδος.

Ο Arnaud Gossement, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης France Nature Environnement group, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης, ότι ο Γάλλος πρόεδρος τους ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καλέσει τους ηγέτες των 28 χωρών, που υπέγραψαν το προσχέδιο συμφωνίας στη Κοπεγχάγη, τον Απρίλιο ή το Μάιο του 2010.

Ο σκοπός της Συνόδου θα είναι «η εφαρμογή του στόχου 50% της μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990», πρόσθεσε ο Gossement.

Ο Nicolas Sarkozy εκτιμά ότι δεν θα παραστούν όλοι οι ηγέτες των 28 χωρών.

«Έχει αμφιβολίες αν θα παραστεί η Κίνα ή η Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο Arnaud Gossement.

Ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα μέσα στη βδομάδα, ότι το Πεκίνο στο πλαίσιο των συζητήσεων για το κλίμα μέσα στο 2010, θα αγωνιστεί περισσότερο για το δικαίωμα στην ανάπτυξη, γεγονός που προοιωνίζει ακόμα πιο σκληρές διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.