BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΝΔ: ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο

Με τοποθετήσεις των συνέδρων ολοκληρώθηκε την Κυριακή το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, που χθες Σάββατο, πρώτη ημέρα των εργασιών, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την αλλαγή στο καταστατικό και για πρώτη φορά, από την ίδρυσή της, θα εκλέξει πρόεδρο, από τη βάση. "Η πολιτική και ιδεολογική περιχαράκωση της ΝΔ είναι συνταγή αποτυχίας για το κόμμα και θα το οδηγήσει στο περιθώριο", ήταν η ευθεία βολή της Ντόρας Μπακογιαννη προς τον Αντώνη Σαμαρά, σε δευτερολογία της το μεσημέρι της Κυριακής. Η κα Μπακογιάννη παίρνοντας τον λόγο μίλησε για ανοιχτό κόμμα με νέες δομές και αντιλήψεις που δεν θα επαναλάβει τα ιδία λάθη, με σύμμαχο τη βάση. Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις καταστατικές αλλαγές που προτείνει με εκλογές οργάνων και εκπρόσωπων, θητεία στον πρόεδρο, συμβούλιο δεοντολογίας, προτάσεις οι οποίες όπως είπε θα πρέπει να παρουσιαστούν απ’ όλους τους υποψηφίους πριν την εκλογική διαδικασία.
"Οι δικοί μας ψηφοφόροι, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι είναι εδώ. Είναι αυτοί που πληγωμένοι, στενοχωρημένοι, οργισμένοι, ήρθαν, πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν. Και αυτοί στήριξαν και αυτοί στηρίζουν την παράταξή μας. Είστε όλοι εσείς, ο περίγυρός σας, οι άνθρωποι τους οποίους εκπροσωπείτε", τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.
Από την πλευρά του κ. Σαμαρά, συνεργάτες του τόνισαν ότι ο ξεκάθαρος λόγος του κ. Σαμαρά δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, εκτιμώντας παράλληλα ότι η δευτερολογία της κ. Μπακογιάννη είχε στόχο να ανακτήσει εντυπώσεις, μετά την αποδοχή, όπως αναφέρουν, από το σώμα των συνέδρων, της ομιλίας του κ. Σαμαρά.

Στη χθεσινή διαδικασία οι τρεις διεκδικητές της προεδρίας, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρουσίασαν τις θέσεις τους όσον αφορά τον προσανατολισμό του κόμματος. Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στον πρώτο γύρο η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 40,5%, ο Αντώνης Σαμαράς 39,7 και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 13,1%, ενώ στον δεύτερο γύρο προηγείται ο κ. Σαμαράς με 47,3%, έναντι 44,7% της κα Μπακογιάννη.Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, η κα Μπακογιάννη έχει το 40,9%, σε απόσταση αναπνοής ο κ. Σαμαράς 39,4% και με 12,5% ακολουθεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Στην ίδια δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας προτιμούν τη Ντόρα Μπακογιάννη με 48,3%, ενώ δεύτερος έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς με 42,1%.
Στο ερώτημα προς τη βάση, η κυρία Μπακογιάννη συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο κ. Σαμαράς 46,4%.
Δηλώσεις Π. Ψωμιάδη
Σε δηλώσεις του ο Π. Ψωμιάδης, τόνισε ότι: "Κάποιοι, χθες, είπαν ότι με τις αλήθειες μου ταρακούνησα τα λιμνάζοντα ύδατα. Οι σημερινές παρεμβάσεις των απλών συνέδρων με δικαιώνουν. Ο δρόμος για επιστροφή στην κοινωνία περνά από την αυτοκριτική.
Η ΝΔ σήμερα δεν έχει ανάγκη ούτε από είδωλα ούτε από μεσσίες. Τα αρχηγικά κόμματα στην Ελλάδα έχουν κάνει τον κύκλο τους. Αυτό που χρειάζεται είναι να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Να δράσουμε συλλογικά και όχι ατομικά. Να ανεβούμε όλοι μαζί στη σκηνή και να προχωρήσουμε ενωμένοι.
Κάνω έκκληση στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει και να μην παρασυρθεί από κύκλους που θέλουν την πόλωση. Η δυνατή φωνή του Π. Ψωμιάδη επιβάλλεται να ακούγεται και την επόμενη μέρα. Για να υπάρχει μια καθαρή φωνή, η φωνή του απλού νεοδημοκράτη. Για να μπορέσουμε αύριο να διεκδικήσουμε και να ελέγξουμε".

Κλείσιμο εργασιών
To κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου, έγινε από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε: "Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και της δεύτερης ημέρας του Έκτακτου Συνεδρίου μας. Έγιναν πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Έγιναν αναφορές στα αίτια του οδυνηρού αποτελέσματος της 4ης Οκτωβρίου. Έγιναν εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα.
Για το διάστημα ως την εκλογή νέου Προέδρου. Αλλά και για την επόμενη μέρα. Για τη δυναμική επανεκκίνηση που οφείλουμε -και μπορούμε- να κάνουμε. Ενωμένα, συντεταγμένα, δυναμικά. Πάντοτε, βέβαια, με το βλέμμα στο αύριο.
Με αισιοδοξία. Με σιγουριά. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής θέλω να εκφράσω ιδιαίτερη ικανοποίηση για το υψηλό πολιτικό επίπεδο και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που αποδείξαμε, οι υποψήφιοι για την Προεδρία, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κύριος Αντώνης Σαμαράς και ο κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το ίδιο, όλες και όλοι οι ομιλητές, όλες και όλοι οι σύνεδροι. Στις δύο αυτές ημέρες του Έκτακτου Συνεδρίου, κάναμε ένα σημαντικό βήμα άμεσης Δημοκρατίας στο Κόμμα μας, θεσπίζοντας την εκλογή προέδρου από τη λαϊκή βάση.
Κάναμε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο. Διαψεύσαμε τις "Κασσάνδρες'. Δικαιώσαμε τους πολίτες που προσβλέπουν σ' εμάς. Οφείλουμε, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής, να συνεχίσουμε, κάνοντας πραγματικότητα το μήνυμα του Εκτάκτου Συνεδρίου. Άνοιγμα στην Κοινωνία, συνοχή, αλληλεγγύη, προοπτική. Είναι, τώρα, κοινό χρέος να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου. Είναι καθήκον όλων μας. Βάλαμε, τις δύο αυτές ημέρες, ισχυρές βάσεις. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές και τους εργαζόμενους στη Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος. Τα στελέχη των Γραμματειών και της Περιφερειακής Οργάνωσης, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της οργάνωσης και λειτουργίας του Συνεδρίου. Τη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και τους εργαζόμενους σε αυτό. Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω το Γραφείο Τύπου του Κόμματος και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους των Μ.Μ.Ε. Ευχαριστώ και πάλι, καλή δύναμη και καλή συνέχεια".


Νέες περιοδείες
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα στις 10:15 το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ στις 8:30 το βράδυ θα μιλήσει σε οπαδούς της ΝΔ στο δημοτικό αναψυκτήριο Ηλιουπόλεως. Αύριο επίσης, σε ώρα που θα ανακοινωθεί αργότερα, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων με stage καθώς και με εκπροσώπους των 10.500 ΟΝΝΕΔιτών που υπέγραψαν και απέστειλαν στους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ, κείμενο με το οποίο τους ζητούν να τοποθετηθούν γύρω από σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 19.00 σε συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στα Ιωάννινα (Ξενοδοχείο Du Lac).
Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.