BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τελωνειακός διέθετε λαθραία τσιγάρα

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη θα βρεθεί ένας τελωνειακός υπάλληλος του τελωνείου Ηγουμενίτσας ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς με την κατηγορία της διάθεσης λαθραίων τσιγάρων, ενώ μαζί του κατηγορούνται και δύο αλλοδαποί πλανόδιοι μικροπωλητές στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αρκετά πακέτα που είχαν προμηθευτεί από τον υπάλληλο και διέθεταν στην αγορά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρχικά από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας συνελήφθη έξω από το λιμάνι Εξωτερικού Ηγουμενίτσας ένα ζευγάρι μικροπωλητών, από την Ουγγαρία, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση σε οδηγούς φορτηγών λαθραία τσιγάρα. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα τσιγάρα τα είχαν παραλάβει από τελωνειακό υπάλληλο του τελωνείου Ηγουμενίτσας. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του τελωνειακού βρέθηκαν σε αποθήκη 1.218 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης.

Με εντολή του παρισταμένου στις έρευνες εισαγγελέα, έγινε καταμέτρηση στις αποθήκες φύλαξης κατασχεμένων τσιγάρων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, της οποίας υπεύθυνος ήταν ο συλληφθείς τελωνειακός υπάλληλος. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από σύνολο 579.892 πακέτων τσιγάρων που από τα παραστατικά προκύπτει ότι εισήχθησαν ως κατασχεθέντα την τελευταία διετία στις αποθήκες του τελωνείου, λείπουν 462.260 πακέτα τσιγάρων, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 1.525.458 ευρώ.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας. Τα λαθραία τσιγάρα και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.