BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Eπεκτείνεται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Μεγαλώνει η λίστα των δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα δοθεί σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες χαμηλού εισοδήματος.


O υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Μιλώντας στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο περί ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης και εισφοράς κοινωνικής ευθύνης σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης γνωστοποίησε ότι το επίδομα δικαιούνται, εκτός από τις κατηγορίες που ήδη είχαν ανακοινωθεί, οι μεταμοσχευμένοι, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι των Ταμείων, οι άνεργοι επιδοτούμενοι του ΝΑΤ καθώς και 1.500 πολιτικοί πρόσφυγες.

Επιπλέον, τροποποιούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που αφορούν τους πολυτέκνους. Όσοι έχουν τρία παιδιά για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 22.000 ευρώ, όσοι έχουν τέσσερα παιδιά έως 23.000 και όσοι έχουν πέντε παιδιά έως 25.000 ευρώ.

Το επίδομα ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων θα καταβάλλεται από τα ασφαλιστικά Ταμεία, τις νομαρχίες, και τις εφορίες.

Θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2009 και η δεύτερη μέχρι 30 Ιουνίου του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.