BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αποτελεσματικό το εμβόλιο παρά τη μετάλλαξη του ιού

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της νέας γρίπης προκαλεί η μετάλλαξη του ιού στη Νορβηγία. Παρά τη μετάλλαξη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διευκρινίζει ότι ο ιός παραμένει «ευαίσθητος» στα αντιικά φάρμακα και οι μελέτες δείχνουν πως τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα προσφέρουν προστασία. Στην Ελλάδα, κι ενώ τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς-διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται ακόμη τρεις ασθενείς μεταξύ τους κι ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι. Την ίδια ώρα, δεκάδες τμήματα σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διακόπτουν τη λειτουργία τους για επτά ημέρες ενώ από τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός των ειδικών ομάδων πληθυσμού, ηλικίας άνω των έξι μηνών.

«Όπλο το εμβόλιο»

«Το εμβόλιο παραμένει αποτελεσματικό χάρη στα ανοσοενισχυτικά που περιέχει, παρά τη διαπίστωση ότι ο ιός H1N1 παρουσίασε μετάλλαξη σε τρία περιστατικά στη Νορβηγία» Διευθυντής υπηρεσιών Υγείας Γαλλίας Ξεκινά τη Δευτέρα ο εμβολιασμός των ειδικών ομάδων πληθυσμού με χρόνια νοσήματα από την ηλικία 6 μηνών και άνω, των αιμοδοτών και των ατόμων που φροντίζουν βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών.Επίσης, θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας.

Όσον αφορά στη μετάλλαξη που διαπιστώθηκε σε τρία περιστατικά στη Νορβηγία, ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας της Γαλλίας, δήλωσε ότι το εμβόλιο παραμένει αποτελεσματικό χάρη στα ανοσοενισχυτικά που περιέχει.


» Επειδή φοβηθήκαμε μία τέτοια μετάλλαξη, φροντίσαμε ορισμένος αριθμός εμβολίων να περιέχει ανοσοενισχυτικά, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσθούν ενδεχόμενες μεταλλάξεις «, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντιντιέ Ουσέν και πρόσθεσε ότι αυτή η μετάλλαξη είναι «ανησυχητική», διότι «μπορεί να επιτρέψει στον ιό να εγκατασταθεί σε μεγαλύτερο βάθος των πνευμόνων και να προκαλέσει μία πιο σοβαρή πνευμονοπάθεια».

Παρόλα αυτά, διευκρίνισε, δεν πρόκειται για ένα γονίδιο με γνωστή επιθετικότητα και επομένως δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Αυξάνονται οι ασθενείς στις εντατικές

Στη χώρα μας, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τις τελευταίες ώρες τα κρούσματα της νέας γρίπης με τέσσερα νέα σοβαρά περιστατικά να έχουν εκδηλωθεί σε λιγότερο από 24 ώρες, ανεβάζοντας έτσι σε 17 τον αριθμό των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πρόκειται για ένα 11χρονο κορίτσι και μία 40χρονη γυναίκα χωρίς υποκείμενο νόσημα και δύο άνδρες 51 και 42 ετών με επιβαρημένη υγεία.

Πηγή:http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.