BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Λίμνη Κορώνεια: ανέβηκε η στάθμη των υδάτων της

Οι έντονες βροχοπτώσεις το τελευταίο μήνα σε συνδυασμό με το έργο εκτροπής των χειμάρρων Σχολαρίου και Λαγκαδικίων και η ενωτική τάφρος, είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης των υδάτων της λίμνης Κορώνειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Στα δύο μέτρα βάθος έφτασε η στάθμη του νερού της Κορώνειας και άρχισε να θυμίζει ξανά λίμνη. Οι καθυστερήσεις όμως στην υλοποίηση των έργων του σχεδίου σωτηρίας της, υποθηκεύουν τόσο τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, όσο και το μέλλον της λίμνης και απειλούν με πρόστιμα.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, επισκέφτηκε τη λίμνη, για να επιθεωρήσει το έργο της ενωτικής τάφρου. «Στη διάρκεια 30 χρόνων που ασχολούμαι με τα κοινά, έμαθα κάτι: όταν δέχεσαι χτυπήματα χωρίς περιεχόμενο να μην απαντάς. Αυτό έκανε η σημερινή διοίκηση, όταν επί επτά χρόνια μας χτυπούσαν αλύπητα για ένα θέμα που οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι η διοίκηση, οι δήμοι και οι φορείς που αγωνίζονται για να σώσουν τη λίμνη Κορώνεια. Εμείς επί επτά χρόνια κάνουμε το καθήκον μας. Από τα 21 έργα του σχεδίου σωτηρίας τα επτά είναι της νομαρχίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης.

Επίσης για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη λίμνη, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι «γέμισε γιατί τα νερά των χειμάρρων Σχολαρίου και Λαγκαδικίων με τη βοήθεια των θυροφραγμάτων κατευθύνονται πλέον κατ’ επιλογή στην Κορώνεια, ενώ μέχρι τώρα χύνονταν στη Βόλβη ή πλημμύριζαν τα χωράφια. Η ενωτική τάφρος συντέλεσε ώστε να συγκρατηθούν τα νερά στη λίμνη και το έργο λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.