BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η Τίνα Μπιρμπίλη για την ανακύκλωση

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη στην ανακοίνωση που έκανε για το πρόγραμμα αναδάσωσης της Αν. Αττικής και τη δημιουργία Πράσινου Ταμείου, αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο για την ανακύκλωση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, είναι να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους Δήμους, καθώς τα τέλη τελικής διάθεσης τα οποία πληρώνουν οι ΟΤΑ στους Φορείς Διαχείρισης, συνδέονται με τις ποσότητες που απορρίπτει ο κάθε ΟΤΑ, τόνισε η κ. Μπιρμπίλη.

Με το εν λόγω σχέδιο νόμου, ενεργοποιείται ο Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων Προϊόντων, εξασφαλίζονται οι ανάλογοι πόροι για τη λειτουργία του και στελεχώνεται με αποσπασμένους επιστήμονες και διοικητικούς.

Επίσης, θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση πιστοποιητικών για την ορθή λειτουργία των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης.

Τέλος, η υπουργός ενημέρωσε ότι το Προεδρικό Διάταγμα «για τα απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις» όσο και η τροποποίηση του ΠΔ «για τους συσσωρευτές και τις ηλεκτρικές στήλες» έχουν δοθεί για έλεγχο νομιμότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.