BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Συνεδρίασε η Επιτροπή για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης των ΑΠΕ

Συνεδρίασε η Επιτροπή για τη συγκρότηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) 2010-2020, υπό την προεδρία της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα περιλαμβάνει τις ενέργειες που αφορούν στην επίτευξη του στόχου 20-20-20, δηλαδή τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20%, την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατά 20% και την αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στη συνολική παραγωγή ενέργειας στο 20%, μέχρι το 2020.

Ο κ. Δημήτρης Λάλας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής και ορίστηκε Εθνικός Εκπρόσωπος για το κλίμα. Αναπληρωτής πρόεδρος είναι ο κ. Νίκος Βασιλάκος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραγωγών Ενέργειας από ΑΠΕ.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι οι Γεωργία Γληνού και Κωνσταντίνος Περράκης ΡΑΕ , Παντελής Κάπρος (ΕΜΠ), Κωνσταντίνος Τίγκας και Μυρσίνη Χρήστου (ΚΑΠΕ), Νίκος Χαραλαμπίδης Greenpeace , Παναγιώτης Παπασταματίου (ΕΛΕΤΑΕΝ), Λουκάς Γεωργαλάς διευθυντής ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ και Γιάννης Καμπούρης (ΔΕΣΜΗΕ). Επίσης μετείχε και ο Ι. Τσιπουρίδης (Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.