BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας


Αλλαγές έρχονται στις νομοθετικές ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, ενώ η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δηλώνει ότι θα διατηρηθούν τα θετικά στοιχεία.
Το περιεχόμενο αυτών των αλλαγών δεν έχει γνωστό ακόμα, ωστόσο, όπως είπε ο Ανδρ.Λοβέρδος, προσερχόμενος το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο, θα διατηρηθούν τα «θετικά στοιχεία».
Οι αλλαγές θα γίνουν γνωστές από την επόμενη εβδομάδα, όταν, μετά την καταγραφή των προβλημάτων, θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
Επί τάπητος θα μπει ο ασφαλιστικός «νόμος Πετραλιά», η εξαγγελθείσα από το ΠΑΣΟΚ ενοποίηση των Ταμείων σε τρεις ομάδες και η ενοποίηση των επικουρικών.
Στις προτεραιότητες του υπουργείου, σημείωσε ο υφυπουργός Γ.Κουτρουμάνης, είναι η αντιμετώπιση της -δραματικής- κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους στους ασφαλισμένους, καθώς και η διαδοχική ασφάλιση.
Σημαντικές αλλαγές αναμένονται και στο κομμάτι των δαπανών υγείας.
«Κληρονομιά» από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ακόμα το νομοσχέδιο για το ΙΚΑ και η αναθεώρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουτρουμάνης επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεια της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπου ενημερώθηκαν εφ' όλης της ύλης από τον διοικητή του Ιδρύματος, Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον υποδιοικητή, Δημήτριο Κυρζόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.