BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αλλαγές στον ΚΟΚ με μικρότερα πρόστιμα για τους παραβάτες


Στην αλλαγή του ΚΟΚ, προσανατολίζονται τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, και θα μειωθούν οι αυστηρές ποινές στις τροχαίες παραβάσεις.
Όπως ανέφερε ο Σπύρος Βούγιας από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου είναι: Να μειωθούν τα πρόστιμα ώστε να είναι πιο φιλικά προς τον πολίτη. Όμως δεν θα σβήνονται οι κλήσεις, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Να θεσπιστεί σχολικός δακτύλιος γύρω από τα Σχολεία για την προστασία των μαθητών.
Να καθιερωθεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.
Να γίνουν πιο συστηματικοί οι έλεγχοι αλκοτέστ.
Στόχος του υπουργείου επίσης είναι 100 νεκροί λιγότεροι κάθε χρόνο από τα τροχαία δυστυχήματα.
Ήδη από τις 8 Οκτώβρη που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή στους διευθυντές της τροχαίας να κόβουν κλήσεις σε δίκυκλα και αυτοκίνητα που είναι παράνομα σταθμευμένα. Έως τις 21 του μηνός βεβαιώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 36.175 κλήσεις, 21.932 αφορούν παράνομες σταθμεύσεις. Ενώ μεταφέρθηκαν με γερανούς της τροχαίας 679 δίκυκλα και αυτοκίνητα, και αφαιρέθηκαν 1.789 πινακίδες οχημάτων.
Οι λεωφόροι όπου οι αξιωματικοί της τροχαίας εντοπίζουν έντονο πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση, είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Αμαλίας, η Βασ. Σοφίας, η Ακαδημίας και η Πατησίων.