BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θανατηφόρο μικρόβιο στο «Αλεξάνδρα»

Ισχυρός «ενδονοσοκομειακός» μολυσματικός παράγοντας ευθύνεται για τον θάνατο τεσσάρων νεογνών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καθώς και για την παρακολούθηση άλλων τριών πρόωρων βρεφών. Πρόκειται για το βακτηρίδιο serratia το οποίο εντοπίστηκε στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου πριν από περίπου έναν μήνα, κι ενώ φιλοξενούσε περίπου 20 νεογνά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή τη στιγμή το παθογόνο μικρόβιο φαίνεται πως έχει απομονωθεί, καθώς κανένα νεογνό δε νοσεί, ωστόσο παρακολουθούνται προσεκτικά για τυχόν εκδήλωση λοιμώξεως και τα υπόλοιπα νεογνά. Τρία νεογνά είναι φορείς του μικροβίου χωρίς να νοσούν και η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ καλή. Τα νεογνά αυτά νοσηλεύονται, σύμφωνα με τις συστάσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε ειδικό ξεχωριστό χώρο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΛΠΝΟ, «μετά από ενημέρωση από το ΕΚΕΠΥ και σε συνεννόηση με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», κλιμάκιο του Τομέα Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, επισκέφθηκε άμεσα το Νοσοκομείο για τη διερεύνηση των περιστατικών. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεσσάρων νεογνών, τα οποία παρουσίασαν βαριά σηπτική εικόνα εξαιτίας μικροβιαιμίας από serratia. Παρά τη χορήγηση της κατάλληλης αντιμικροβιακής αγωγής, τα προαναφερόμενα νεογνά κατέληξαν».