BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ιστορική απόφαση


Η Αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, η οποία εκκρεμεί μισό αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά από μήνες ολόκληρους εντατικών διαβουλεύσεων η αμερικανική γερουσία παραμονή Χριστουγέννων ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τον Μπαράκ Ομπάμα, ένα ιδανικό φινάλε μιας χρονιάς που άρχισε με πολλά όνειρα αλλά πέρασε από 40 κύματα με την οικονομία σε κρίση, την ανεργία στα ύψη και τη βία να κλιμακώνεται στο Αφγανιστάν.

Το νομοσχέδιο εισηγείται πάντως τις τολμηρότερες μεταρρυθμίσεις εδώ και δεκαετίες καθώς θέτει τέρμα στις πρακτικές ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που απέκλειαν εργαζόμενους με ιστορικό χρόνιων ασθενειών, διασφαλίζει την συνέχιση της ασφάλισης και για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους και το κυριότερο: επεκτείνει την κάλυψη σε περίπου 31 εκατομμύρια ανασφάλιστους, δηλαδή στο 94% των Αμερικανών ηλικίας κάτω των 65 ετών, αφού οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας τυγχάνουν ήδη υγειονομικής περίθαλψης, της Medicare, σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Προτού το νομοσχέδιο φθάσει στο γραφείο του Ομπάμα προς υπογραφή, θα πρέπει προηγουμένως να έχει επιτευχθεί ένας συμβιβασμός στις σημαντικές διαφοροποιήσεις των κειμένων που ενέκριναν χωριστά τα δύο σώματα του Κογκρέσου, και κυρίως στο θέμα της δημιουργίας κάποιου είδους δημόσιου φορέα ασφάλισης, που υπερψήφισε μόνον η Βουλή, ώστε να ψηφιστεί στην τελική πια μορφή του από την Ολομέλεια.

Η επιθυμία του Αμερικανού προέδρου είναι οι διεργασίες αυτές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.