BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η οικογένεια Λάντεν ζει στο Ιράν


Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα των "Times" του Λονδίνου, την Τετάρτη, σύμφωνα με το οποίο μέλη της οικογένειας του Οσάμα Μπιν Λάντεν κρύβονται στο Ιράν.

Μια από τις συζύγους του, έξι από τα παιδιά του και 11 από τα εγγόνια του, ζουν, τα τελευταία 8 χρόνια στο Ιράν, σε συγκρότημα υψηλής ασφαλείας έξω από την Τεχεράνη.

Τα συγκεκριμένα μέλη της οικογένειας Λάντεν διέφυγαν από το Αφγανιστάν λίγο πριν από τις επιθέσεις της 11ης του Σεπτέμβρη, περπάτησαν μέχρι τα ιρανικά σύνορα, συνελήφθησαν από τους ιρανούς και οδηγήθηκαν στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα ζώντας έκτοτε, ουσιαστικά, σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η ιστορία έγινε γνωστή όταν πολύ πρόσφατα μία από τις κόρες του Λάντεν διέφυγε από κει και κατέφυγε στη πρεσβεία της Σαουδαραβίας. Εκείνη τηλεφώνησε σε αδελφό της που ζει στην Αίγυπτο και τον ενημέρωσε. Εκείνος με τη σειρά του δημοσιοποίησε το θέμα, ευχαριστώντας μεν την Τεχεράνη για την προστασία όλα αυτά τα χρόνια της οικογένειάς του ζητώντας, όμως, ταυτοχρόνως να επιτραπεί στους συγγενείς του να μετεγκατασταθούν σε άλλη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.