BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η υπουργός Περιβάλλοντος συναντήθηκε με το Συνήγορο του Πολίτη

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη συναντήθηκε με το Συνήγορο του Πολίτη Γιώργο Καμίνη, για θέματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης, φορέων διαχείρισης και προστατευόμενων περιοχών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».
Είναι η πρώτη φορά, από την ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής, το 1998, που πολιτικό στέλεχος εκφράζει το ενδιαφέρον του να ενημερωθεί, για τις περιβαλλοντικές υποθέσεις τις οποίες έχει χειριστεί ο Συνήγορος του Πολίτη.
Ο κ. Καμίνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το εν λόγω γεγονός και διευκρίνισε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ειδικό τμήμα για περιβαλλοντικά θέματα.
Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ευχαρίστησε για την ενημέρωση τον κ. Καμίνη και δεσμεύθηκε για συστηματική εργασία του υπουργείου με την Αρχή.
«Θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της διαφάνειας στην περιβαλλοντική πληροφόρηση και την πρόσβαση για τον κάθε πολίτη, μια και τα θέματα του περιβάλλοντος είναι θέματα που αφορούν τον κάθε έναν από μας ατομικά και συλλογικά ως κοινωνία», δήλωσε η κ. Μπιρμπίλη.
Ο Συνήγορος του Πολίτη το 2007 είχε δεχθεί 2,004 σχετικές αναφορές πολιτών, από τις οποίες το 32,22% αφορούσαν το οικιστικό περιβάλλον και το 25,22% το φυσικό περιβάλλον.
Το 2008 οι αναφορές για το περιβάλλον αυξήθηκαν σε 2.138, ενώ ανοδική τάση εμφανίζουν και κατά το 2009, αφού ενδεικτικά τον περασμένο Οκτώβριο κατατέθηκαν στον Κύκλο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, 33,8% περισσότερες αναφορές από τον αντίστοιχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.