BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Το σέλινο είναι το "βιάγκρα των λαχανικών"

Το σέλινο αυξάνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών, σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες Δρ Γουόλτερ Γκάμαν, Δρ Μαρκ Άντερσον και Τζούντι Γκάμαν, συγγραφείς του βιβλίου "Μείνε Νέος: 10 αποδεδειγμένα βήματα για τέλεια υγεία" (Stay Young:Ten Proven Steps to Ultimate Helath). Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιδρώτας των ανδρών που καταναλώνουν συχνά σέλινο, παίρνει ένα ξεχωριστό άρωμα, που τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς στις γυναίκες. Οι επιστήμονες λένε πως τα αποτελέσματα από την κατανάλωση σέλινου είναι άμεσα, καθώς αυξάνεται και η επιθυμία των ανδρών για σεξ.

Η ιδανική λύση για τον Σωκράτη Κόκκαλη είναι γνωστή

Οι "ενοχλητικοί" όροι του Μαρινάκη, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και το εναλλακτικό πλάνο. Θα έρθει η λύση από το εξωτερικό;




Από μέρα σε μέρα αναμένεται η τρίτη αποτίμηση των οικονομικών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, από την οποία θα κριθούν πολλά για τις κινήσεις των υποψηφίων αγοραστών της.



Η ιδανική λύση για τον Σωκράτη Κόκκαλη είναι γνωστή. Ο Παναγιώτης και ο Γιωργος Αγγελόπουλος, συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που βλέπει ιδανικά για την "διάδοχη" κατάσταση στον Ολυμπιακό. Βέβαια, όλα είναι σε στάση αναμονής στους "ερυθρόλευκους" και αυτό ισχύει και στη συγκεκριμμένη περίπτωση. Αυτή τη στιγμή, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ έχουν το μυαλό τους μόνο στο μπάσκετ και τα πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό. Συνεπώς, η συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να γίνει μετά την ολοκλήρωση τους.



Πάντως, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν φαίνονται να επιθυμούν την ενεργή συμμετοχή τους στην ΠΑΕ. Δηλαδή, ίσως συζητούσαν για την απόκτηση ποσοστού μετοχών της ΠΑΕ, αλλά πολύ δύσκολα για να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο.



Σε ο,τι αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι όροι που θέτει έχουν δυσαρεστήσει τον Σωκράτη Κόκκαλη και ίσως γι' αυτόν τον λόγο ο ίδιος ο εφοπλιστής δεν δείχνει αισιόδοξος ότι το δικό του πλάνο θα προχωρήσει. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι έκλεισε την πόρτα πριν καν την ανοίξει, για τον πολύ απλό λόγο ότι ενώ ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού δήλωσε κουρασμένος να βάζει χρήματα, ο Β.Μαρινάκης έθεσε ως βασική προϋπόθεση να καλύψει τα χρέη της ΠΑΕ.







Μάλιστα, με την δήλωση του "φεύγοντας καλύπτεις τις υποχρεώσεις σου γιατί είναι προσφορά στην ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός", ο εφοπλιστής προκαλεί το κοινό φίλαθλο αίσθημα και δημιουργεί εντυπώσεις, γεγονός που φέρεται να έχει δυσαρεστήσει ιδιαιτέρως τον Σ.Κόκκαλη.



Προς το παρόν, ο Σωκράτης Κόκκαλης αναχωρεί για το εξωτερικό και παρά το γεγονός ότι το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο, έχουν πυροδοτηθεί σενάρια για ενδεχόμενη λύση εκτός συνόρων. Είναι άγνωστο αν ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει επαφές με επιχειρηματίες ή πολυεθνικές που επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας και τον Ολυμπιακό, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται.



Τέλος, σχετικά με το...εναλλακτικό πλάνο τα σενάρια οργιάζουν. Από εμπλοκή του Βασίλη Γκαγκάτση μέχρι επανενεργοποίηση του Πέτρου Κόκκαλη. Το βασικό ερώτημα είναι, όμως, ποιος θα είναι ο Πρόεδρος!



ΠΗΓΗ: newsit.g



Φρένο στις μετακινήσεις των Ελλήνων με IX βάζει η οικονομική κρίση

Τα στοιχεία τόσο από το κέντρο της Αθήνας όσο και από την Αττική Οδό και τους άλλους αυτοκινητόδρομους, αποδεικνύουν πως τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται μείωση της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο που αγγίζει ακόμα και το 21% σε ορισμένες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, η πρωτεύουσα δείχνει να ανασαίνει καθώς σε κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας η αύξηση της ταχύτητας των αυτοκινήτων κατά τις ώρες αιχμής ξεπερνά το 20%!




Την ίδια στιγμή μειώνεται και η διάρκεια των ωρών αιχμής, με τους συγκοινωνιολόγους να εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη διακοπή των άσκοπων μετακινήσεων με Ι.Χ. Ετσι, ενώ μέχρι και λίγους μήνες πριν τα διαστήματα αιχμής έφταναν έως και τις 11 το πρωί κατά περιόδους, πλέον αρχίζουν και συρρικνώνονται στο διάστημα μεταξύ 7-9.30 το πρωί και 2.30 μετά το μεσημέρι έως 5.30 το απόγευμα.



Στελέχη του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κάνουν λόγο για «αναστροφή της κυκλοφοριακής κατάρρευσης», στην οποία είχε περιέλθει η Αθήνα τα τελευταία χρόνια και για υποχώρηση του κυκλοφοριακού κορεσμού που χαρακτήριζε τους περισσότερους δρόμους.

Η μείωση του φόρτου των οχημάτων διαπιστώνεται ακόμα περιορισμένη, γύρω στο 3%, όμως η αύξηση της ταχύτητας και μάλιστα στο σύνολο των οδικών αρτηριών της πρωτεύουσας κρίνεται σημαντική.



Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι Αθηναίοι στρέφονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), βάσει των οποίων η αύξηση των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια μόνο στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου.



Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στα λεωφορεία οι επιβιβάσεις την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου ήταν αυξημένες κατά 2 εκατομμύρια, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ με το σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) μετακινήθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα 3,3 εκατομμύρια επιβάτες περισσότεροι απ’ ό,τι πέρυσι.



ΠΗΓΗ: newsit.g

Η Ν. Κορέα προσφεύγει στο ΣΑ του ΟΗΕ για την τορπίλη

Την απόφασή του να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ύποπτη βύθιση ενός πλοίου της από τη Βόρεια Κορέα, πρόκειται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λι Μιουνγκ Μπακ, στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ν. Κορέας θα καλέσει τη Βόρειο Κορέα να παραδεχθεί την ευθύνη της και θα αναφερθεί ονομαστικά στον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Την περασμένη εβδομάδα, ομάδα ειδικών, εξετάζοντας το κουφάρι του πλοίου Τσεονάν, είχε αποφανθεί πως βυθίσθηκε από τορπίλη, η οποία ύστερα από εξέταση βρέθηκε να προσομοιάζει «εκπληκτικά» με βορειοκορεατικού τύπου τορπίλες.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη

Οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών αποτελούν σημαντικό στοιχείο της πολιτικής της ΕΕ για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή και η γήρανση του πληθυσμού.


Η Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πενταετή ατζέντα για τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, υποσχόμενη την ανάληψη φιλόδοξων πρωτοβουλιών με στόχο να αξιοποιηθεί το ψηφιακό δυναμικό της Ευρώπης.

Το ψηφιακό θεματολόγιο αποτελεί τμήμα της στρατηγικής Ευρώπη 2020 , του σχεδίου δηλαδή της ΕΕ για μεγαλύτερη ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία. Από τις 7 μεγάλες πρωτοβουλίες που υπογραμμίζονται στη στρατηγική, πρώτο ξεκινά το ψηφιακό θεματολόγιο αποδεικνύοντας τη σημασία του.

Αν και χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών βελτιώθηκε η παραγωγικότητα στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια, η Ευρώπη δεν έχει αποκομίσει ακόμη όλα τα οφέλη της ψηφιακής εποχής, δήλωσε η επίτροπος Νέιλι Κρους .

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Περίπου το 30% των Ευρωπαίων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο, αν και όλο και περισσότερες συναλλαγές και παροχές υπηρεσιών πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Οι ΗΠΑ επενδύουν δύο φορές περισσότερο στην έρευνα για τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών από ό,τι η ΕΕ. Μόνο το 1% των Ευρωπαίων διαθέτει ταχεία σύνδεση οπτικών ινών στο Διαδίκτυο, σε σύγκριση με το 12% των Ιαπώνων και το 15% των Νοτιοκορεατών.
Το σχέδιο συστήνει ευρύτερη χρήση της τεχνολογίας των πληροφοριών σε όλους τους τομείς. Καθορίζονται επτά στόχοι, με πρώτον και κύριο την εξάλειψη των εμποδίων στην επιχειρηματική δραστηριότητα πέραν των εθνικών συνόρων. Τα εμπόδια αυτά εξηγούν, π.χ., γιατί η τηλεφόρτωση μουσικής στις ΗΠΑ είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από ό,τι στην ΕΕ.

Για να διευρύνει την πρόσβαση σε νόμιμο υλικό του Διαδικτύου, η Επιτροπή σκοπεύει να απλουστεύσει την εκκαθάριση των δικαιωμάτων δημιουργού και τη διασυνοριακή αδειοδότηση, καθώς και να διευκολύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές και την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Μια άλλη προτεραιότητα είναι να επιταχυνθεί η εξάπλωση του Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας. Η Επιτροπή επιθυμεί επίσης να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε ευρυζωνικά δίκτυα και δίκτυα οπτικών ινών.

Επειδή πολλοί Ευρωπαίοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις νέες τεχνολογίες διότι ανησυχούν για τα προσωπικά τους δεδομένα, η Επιτροπή θα διαμορφώσει αυστηρότερους κανόνες για την προστασία των δεδομένων αυτών. Στο μέλλον, οι διαχειριστές των δικτυακών τόπων μπορεί να υποχρεωθούν να ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με παραβάσεις των κανόνων ασφάλειας που θα αφορούν τα δεδομένα τους.
Το σχέδιο κάνει επίσης έκκληση για δημιουργικότερη χρήση της τεχνολογίας των πληροφοριών σε τομείς όπως η κλιματική αλλαγή και η γήρανση του πληθυσμού. Αναφέρεται ενδεικτικά στους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και στην τηλεϊατρική, ενώ παράλληλα προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικών κωδικών για την πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία.
ΠΗΓΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ψυχρολουσία μέσα στο καλοκαίρι για την ελληνική κυβέρνηση


Ψυχρολουσία μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς στην πρώτη έκθεση για τα πεπραγμένα της στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης δεν θα επισημαίνεται απλώς η ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η καθυστέρησή της να υλοποιήσει βασικές δεσμεύεις που έχει αναλάβει με το περίφημο μνημόνιο το οποίο είναι η νέα Βίβλος του υπουργείου Οικονομικών.

Η «καμπάνα» για την Ελλάδα- που προοιωνίζεται νέο γύρο σκληρών μέτρων- θα περιέχεται στην έκθεση που θα συντάξουν οι εμπειρογνώμονες της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τη μια μεριά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την άλληκι η οποία θα είναι κοινή λόγω της συμφωνίας που έχει κάνει η Αθήνα για να λάβει το σύνολο των 110 δισ. ευρώ. Το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει επιβεβαίωσε πρόσφατα στις Βρυξέλλες και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας με νόημα ότι «περάσαμε τις βασικές αρχές, όχι όμως όλα τα μέτρα του μνημονίου». Ετσι ο υπουργός Οικονομικών υπέδειξε ήδη στους συναδέλφους του υπουργούς Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο και Μεταφορών κ. Δ. Ρέππα, που- όπως φαίνεται - επεχείρησαν να ξεφύγουν κατά τι από τη γραμμή ΔΝΤ- Ε.Ε.: αυστηρότερο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ουσιαστικότερο άνοιγμα του επαγγέλματος των φορτηγών αυτοκινήτων και ριζικότερες λύσεις για την εξυγίανση του ΟΣΕ.
Η έκθεση- καμπάνα για την Ελλάδα επρόκειτο αρχικά να παρουσιαστεί τον Ιούνιο. Λόγω καθυστέρησης όμως στην εφαρμογή του μηχανισμού θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο- και με αυτήν θα προειδοποιείται η ελληνική κυβέρνηση ότι εάν δεν συμμορφωθεί κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη δόση του δανείου.

Κοινοτικές πηγές έλεγαν πως ήδη έχουν εντοπιστεί καθυστερήσεις ή αθετήσεις δεσμεύσεων σε τουλάχιστον τέσσερις τομείς: Από το 2012. Ο ένας είναι το περίφημο Ασφαλιστικό, όπου το δημοσιονομικό όφελος τοποθετείται για ύστερα από πέντε χρόνια- κάτι που δεν ικανοποιεί τους πιστωτές της Ελλάδας. Αυτοί θεωρούν τις δαπάνες για το ασφαλιστικό σύστημα από τις κύριες αιτίες διόγκωσης των ελλειμμάτων και άρα και του δημοσίου χρέους. Ως εκ τούτου απαιτούν δημοσιονομικό όφελος από το νέο Ασφαλιστικό πολύ νωρίτερα- ακόμη και από το 2012. Σημειώνεται ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου. Οι αποζημιώσεις. Το δεύτερο ζήτημα που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους «κηδεμόνες» της ελληνικής οικονομίας είναι οι... ντρίμπλες της κυβέρνησης όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Κι αναφέρουν χαρακτηριστικά πως το ζήτημα τη μείωσης του ποσού που δίδεται ως αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης έχει παραπεμφθεί για προεδρικό διάταγμα- κάτι που στις Βρυξέλλες εκλαμβάνεται ως... ελληνικές καλένδες. Υστερα από την αντίδραση αυτή, χθες ο κ. Α. Λοβέρδος κάλεσε σε διαβούλευση τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ προσανατολίζεται να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις (αναλυτικότερο ρεπορτάζ στη σελίδα 6 του ενθέτου «Χρήμα»). Το τρίτο θέμα- για το οποίο ήδη χθες πραγματοποιήθηκε κυβερνητική στροφή- έχει να κάνει με τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα». Παρά τις εξαγγελίες περί απελευθέρωσης στις μεταφορές, μέχρι χθες η βούληση της κυβέρνησης ήταν να υποχωρήσει στα αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών που εκτελούν μεταφορές και να διατηρήσει κατά το μάλλον ή ήττον το υπάρχον καθεστώς. «Σκοπός είναι να εξυπηρετηθεί ο ανταγωνισμός και όχι τα συμφέροντα των σημερινών ιδιοκτητών», σημείωσαν οι «κηδεμόνες», με αποτέλεσμα να αλλάξει στάση η κυβέρνηση (αναλυτικότερο ρεπορτάζ στις σελίδες 2 -3 του ενθέτου «Χρήμα»).

Η εξυγίανση ΟΣΕ. Ακόμη, οι κοινοτικοί δεν είναι ικανοποιημένοι με τον ρυθμό που σχεδιάζει η κυβέρνηση να μειώσει τις κρατικές δαπάνες. Παραδείγματος χάριν, για το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, που πρόκειται να παρουσιαστεί στην οριστική του μορφή τον Ιούνιο, δεν έχουν πειστεί ότι είναι αρκετά δραστικό. «Δεν έχουν καταλάβει», σημειώνει πηγή του υπουργείου Οικονομικών, «ότι σύμφωνα με το μνημόνιο οι ζημιές του ΟΣΕ το 2011 πρέπει να είναι μηδέν, όχι απλώς μικρότερες από φέτος».
Καθυστερήσεις ή αθετήσεις δεσμεύσεων σε 4 τομείς

Καμπανάκι για ψαλίδι στις δαπάνες Αμυνας, Υγείας, Παιδείας
Το υπουργείο Οικονομικών κάνει στενό μαρκάρισμα στα επιμέρους υπουργεία για να περικόψουν δραστικά τις δαπάνες τους. Πίσω από την κατά 41,8% μείωση του ελλείμματος του πρώτου τετραμήνου του 2010, που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών την Τρίτη στις Βρυξέλλες κρύβεται, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου, μια συμμόρφωση στις επιταγές της λιτότητας των περισσοτέρων υπουργείων, όχι όμως όλων.
Οπως αναφέρεται, το υπουργείο που επιδεικνύει το ασθενέστερο πνεύμα οικονομίας είναι το Εθνικής Αμυνας, ενώ πίσω φαίνεται πως έχουν μείνει και τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Ανεπαρκή στοιχεία. Εκεί όμως που τα έχει βρει κυριολεκτικά σκούρα το υπουργείο Οικονομικών είναι στο μέτωπο με τη λεγόμενη γενική κυβέρνηση, δηλαδή τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Σε όλους αυτούς τους οργανισμούς, όπου απασχολείται προσωπικό όσο το μισό Δημόσιο, περίπου 220.000
εργαζόμενοι, τα οικονομικά στοιχεία είναι από ανεπαρκή έως είναι ανύπαρκτα, παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης- με την επικύρωση της Εurostat!- ότι είχε μπει τάξη στην καταγραφή τους (σ.σ.: πρόκειται για τη λεγόμενη άσπρη τρύπα). Ο «Καλλικράτης» κάνει τα πράγματα δυσκολότερα, τουλάχιστον σ΄ αυτή τη μεταβατική φάση. Ωστόσο, με βάση το μνημόνιο, το υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο να δημοσιεύει κάθε μήνα, αρχίζοντας από τον Ιούνιο, στοιχεία «σε ταμειακή βάση για τα έσοδα, τις δαπάνες, τη χρηματοδότηση και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους».
Επιπλέον βάζει στόχο να μειωθούν οι σχετικές δαπάνες κατά 1,5 δισ. ευρώ από το 2011 έως το 2013, αρχίζοντας με 500 εκατ. ευρώ τουλάχιστον το 2011. Ενα βήμα πριν σηκώσει τα χέρια ψηλά, το υπουργείο Οικονομικών στηρίζει τις τελευταίες ελπίδες του στην τεχνική βοήθεια των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ που έρχονται τον Ιούνιο και διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία, λόγω της εμπειρίας τους σε χώρες της Λατινικής Αμερικής!

Στα νοσοκομεία. Σε ότι αφορά τα νοσοκομεία, το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί πως τη λύση θα δώσουν οι «μεγάλοι 5» ελεγκτικοί οίκοι που έχουν ήδη εγκατασταθεί στο «Αττικό», το «Γενικό Κρατικό» και τον «Ευαγγελισμό» και θα παραδώσουν το πόρισμά τους σχετικά με το τι γίνεται και πώς πρέπει να οργανωθούν προμήθειες, αποθήκες, διπλογραφικά συστήματα κ.λπ. σε 2 μήνες. Ο πόλεμος θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει νομοσχέδιο που θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, κόψιμο επιχορηγήσεων σε φορείς του Δημοσίου και θα ορίζει έναν υπόλογο σε κάθε φορέα και υπουργείο για κάθε ανάληψη οικονομικής υποχρέωσης. Σε περίπτωση παράβασης των κανόνων, το εν λόγω στέλεχος θα υφίσταται πειθαρχικές, ίσως και ποινικές κυρώσεις.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Επικύνδινες οι στατίνες

Βρετανοί ερευνητές, μελετώντας περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα που λαμβάνουν στατίνες, δημοφιλή φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι για σοβαρές παρενέργειες από τη λήψη τους. Οι στατίνες είναι από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά φάρμακα όλων των εποχών και θεωρείται ότι έχουν εμποδίσει εκατομμύρια περιστατικά εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Τη νέα μελέτη διεξήγαγαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, οι οποίοι παρακολούθησαν επί έξι έτη την πορεία της υγείας δύο εκατομμυρίων ατόμων.
Οπως διαπίστωσαν, η λήψη τους πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο ηπατικής ανεπάρκειας, βλαβών στα νεφρά, μυϊκής αδυναμίας και οφθαλμικού καταρράκτη και οι παρενέργειες που προκαλούν οι στατίνες είναι χειρότερες κατά το πρώτο έτος της θεραπείας με αυτές. Παρ΄ όλα αυτά, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αν η χρήση των στατινών γίνεται όπου χρειάζεται και στις σωστές δοσολογίες, τα οφέλη τους φαίνεται να αντισταθμίζουν τους κινδύνους.

Άστατος καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Βροχερός θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι.
Το Σάββατο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, ενώ το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο ο υδράργυρος.
Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα των εθνικών οδών θα ισχύει από σήμερα 21 Μαΐου 16:00-22:00 στο ρεύμα εξόδου και τη Δευτέρα 24 Μαΐου 16:00-23:00 στο ρεύμα εισόδου. Την Κυριακή δεν θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα της Τροχαίας.

Χορευτές τάνγκο στο πλευρό των παιδιών με αυτισμό

Καλλιτέχνες απ' όλη την Ελλάδα χορεύουν τάνγκο για τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας Αυτιστικών Παιδιών


Επτά ζευγάρια επαγγελματιών χορευτών, από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα βρεθούν στις 29 Μαΐου, στη Λάρισα, για να χορέψουν τάνγκο, σε μια εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Ημέρας για αυτιστικά παιδιά.
Πρόκειται για μία εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Κοινότητα Φίλων Αργεντίνικου Τάνγκο Λάρισας και τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων νομού Λάρισας, με τη συμμετοχή των χορευτών: Ορέστη Δημητρίου - Έλλης Καραδήμου, Σαμουήλ Κυπαρίδη - Αλεξίας Σιλάμπρου, Κώστα Νικολαΐδη - Νάνσης Πράσσου, Παύλου Μαυρομάτη -Γιούλης Μουζαφιάροβα, Γιάννη Καραδήμου - Εύης Χατζάκη, Ηλία Σελαλματζίδη - Χριστίνας Χρυσάνθου και Κωνσταντίνου Χαλντούπη - Εύης Ζαρογιάννη.

Εδώ και έξι χρόνια λειτουργεί, στην περιοχή Νεάπολη της Λάρισας, ένας ξενώνας που φιλοξενεί 10 ενήλικες αυτιστικούς, καθώς και δύο Κέντρα Ημέρας: το Χαρά-1, που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στο κέντρο της πόλης και απευθύνεται σε παιδιά 2,5-10 ετών και το Χαρά-2, που λειτουργεί εδώ 5 χρόνια στο χωριό Χαρά και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Λάρισας, Φωτεινή Μπλιάτσιου, η οποία είναι γεωργός και δεν έχει στο οικογενειακό της περιβάλλον κανένα άτομα με αυτισμό, αλλά ασχολείται μ' αυτά από κοινωνική ευαισθησία.

«Στο Κέντρο Ημέρας Χαρά-1 εκπαιδεύουμε και προετοιμάζουμε για την προσχολική και κοινωνική ένταξη 18 αυτιστικά παιδιά, ηλικίας 2,5 έως 10 ετών, ενώ στο Χαρά-2 εκπαιδεύουμε 22, μεγαλύτερης ηλικίας, αυτιστικά παιδιά και ενήλικες, μέσα από διάφορα προγράμματα ομαδικότητας, εργασιοθεραπείας, αθλητισμού, κηπουρικής κλπ. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε στραφεί στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και έτσι τα άτομα αυτά φτιάχνουν μπομπονιέρες, κομπολόγια, πορτοφόλια, κουτάκια και βγάζουν κάποια χρήματα. Το πρόβλημα είναι ότι, το Κέντρο Ημέρας Χαρά-1, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, στεγάζεται σε ένα κτίριο μικρό, το οποίο δεν διαθέτει αύλειο χώρο. Βρισκόμαστε σε μία φάση αναζήτησης νέου χώρου και ήδη κάποιος ιδιώτης προσφέρθηκε να μας παραχωρήσει ένα χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος διαθέτει αυλή. Ωστόσο, θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες εργασίες σ' αυτό το χώρο και τα χρήματα από τη χορευτική εκδήλωση, που συνδιοργανώνουμε στο ξενοδοχείο Metropol με την Κοινότητα Φίλων Αργεντίνικου Τάνγκο Λάρισας, θα διατεθούν γι' αυτό το σκοπό. Πρόκειται για την πρώτη φορά που χορευτές, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον αυτισμό αλλά έχουν κοινωνικές ευαισθησίες, θα έρθουν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να χορέψουν αφιλοκερδώς, χάρη στην πρωτοβουλία των πρωτεργατών της Κοινότητας Φίλων Αργεντίνικου Τάνγκο Λάρισας, Κωνσταντίνου Χαλντούπη και Εύης Ζαρογιάννη», αναφέρει η κ. Μπλιάτσιου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Λάρισας, που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια, με σκοπό τη στήριξη των ατόμων με αυτισμό της περιοχής και των οικογενειών τους, εκτός από το προσωπικό 48 ατόμων (ψυχολόγων, λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, γυμναστών) που διαθέτει, ενισχύεται και από ομάδα 15 εθελοντών, οι οποίοι διαθέτουν κάποιες ώρες την εβδομάδα για να συνοδέψουν τα άτομα με αυτισμό στο σχολείο ή σε εξόδους και για να παράσχουν κατ΄ οίκον βοήθεια.
«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με γονείς από όλη την Ελλάδα και έχουμε αρχίσει να προσφέρουμε πληροφόρηση και γονεϊκή υποστήριξη στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Στους άμεσους στόχους μας εντάσσεται η καλύτερη ενημέρωση μας σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πληρέστερη πληροφόρηση», προσθέτει η κ. Μπλιάτσιου.

Το Facebook πιάνει τα 500 εκατομμύρια μέλη

Το Facebook συνεχίζει την ανοδική πορεία και αν και πέρασαν μόλις 3 μήνες από τότε που έπιασε τα 400 εκατομμύρια μέλη, το διάσημο κοινωνικό δίκτυο είναι έτοιμο να ανακοινώσει πως έφτασε το μισό δισεκατομμύριο σε χρήστες.
Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στον Ιούνιο, με την εταιρία να ετοιμάζει μία μικρή γιορτή για το γεγονός, αφού έρχεται σε μία περίοδο που το site δέχεται έντονη κριτική για τα θέματα ασφάλειας.
Να αναφερθεί πως το νούμερο 1 κοινωνικό δίκτυο κατάφερε να διπλασιάσει τους χρήστες του σε λιγότερο από ένα χρόνο, αφού τον περασμένο Ιούλιο αριθμούσε μόλις 250 εκατομμύρια μέλη.
Μάλιστα μέχρι το τέλος του έτους το Facebook αναμένεται να έχει ξεπεράσει και τα 600 εκατομμύρια μέλη.

Η Κάτια Δέδε είναι η Playmate 2010

H Κάτια Δέδε είναι η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού Playmate2010 που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο νυχτερινό κέντρο Ιερά Οδός με παρουσιάστρια τη Χριστίνα Λαμπίρη.
Η 22χρονη Κάτια Δέδε είναι σπουδάστρια γραφιστικής εργάζεται ήδη ως μοντέλο και λατρεύει το χορό, ενώ όπως είπε η ίδια, όνειρό της είναι να κάνει καριέρα στις διεθνείς πασαρέλες.
Αναπληρωματική playmate 2010, η Ειρήνη Κεμπεζέ, που διαγωνίστηκε με το νούμερο 2. Playgirl 2010 αναδείχθηκε η Ανδρεανή Τσάφου που διαγωνίστηκε με τον αριθμό 10. Τον τίτλο της SuperStar 2010 κατέκτησε η Νατάσσα Λιμπερίδου, που διαγωνίστηκε με τον αριθμό 1 Μις Playboytv 2010 η Αλεξάνδρα Ιωαννοπούλου, που διαγωνίστηκε με τον αριθμό 7.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετέχουν οι: Κατερίνα Στικούδη, Γιάννης Σπαλιάρας, Βάνα Μπάρμπα, Σπύρος Πώρος, Μαρία Σταματέρη, Πάνος Ζήνας, η Playmate Κροατίας Μάγια Μοράλες, ο διευθυντής του Playboy, Κωνσταντίνος Τσίτσας, η πρόεδρος των MediΠΡΙΝΟΥ Ρία Πρίνου και ο εκπρόσωπος των MED, Χρήστος Χατζηβασιλείου.
Τα κορίτσια εμφανίστηκαν με super sexy τουαλέτες, δια χειρός Πάνου Ζήνα.